Emilia - Sommartrainee och Secondment Atlanta

 

Emilia.jpg

Jag kom i kontakt med Kilpatrick Townsend på juristdagarna vid Stockholms universitet i slutet av mina studier. Efter samtal med en biträdande jurist från byrån blev jag inspirerad att söka tjänsten som sommartrainee. Kilpatrick Townsends sommartraineeprogram var det enda, mig veterligen, som innebar att man delvis skulle få arbeta i USA. Efter intervju med några av byråns jurister blev jag den våren erbjuden tjänsten som sommartrainee.

 

Att vara sommartrainee på Kilpatrick Townsend var den bästa erfarenhet inom juridiken jag dittills haft. Det gav en god inblick i hur det är att arbeta som affärsjurist och under min tid på Stockholmskontoret fick jag tillfälle att arbeta med många jurister från olika verksamhetsgrupper, vilket resulterade i att jag fick varierade arbetsuppgifter och fick möjlighet att prova på olika verksamhetsområden inom affärsjuridiken.

Cirka tre veckor av det åtta veckor långa sommartraineeprogrammet spenderade jag på Kilpatrick Townsends huvudkontor i Atlanta där jag ingick i en grupp tillsammans med Atlantakontorets sju sommartraineer. Resan till USA var fantastisk och mycket utvecklande. Kollegorna på Atlantakontoret var vänliga och omhändertagande och fick mig att känna mig varmt välkommen. Jag fick prova på att arbeta med amerikanska arbetsuppgifter och lärde mig mycket rent språkligt och om det amerikanska rättssystemet, vilket skiljer sig en del från det svenska. Det förekom också en hel del sociala aktiviteter, såväl obligatoriska som frivilliga. Vi var på konserter, baseboll, på möte med en före detta president och flera olika invigningar. På fritiden visade sommartraineekollegorna mig runt i Atlanta och vi hoppade bland annat fallskärm, åkte forsränning och hade många middagar tillsammans.

Det intryck jag fick under min sommar på Kilpatrick Townsend visade sig stämma även när jag senare efter examen fick en traineetjänst på byrån som så småningom övergick till en tjänst som biträdande jurist. Stämningen är avslappnad, det är högt i tak och jag har väldigt roligt tillsammans med mina duktiga kollegor.
Jag arbetar huvudsakligen med klienter inom bygg- och fastighetsbranschen och ägnar den största delen av mitt arbete åt entreprenadrättsliga tvister. I våras, efter att ha arbetat cirka två år på byrån, fick jag möjlighet att återvända till USA på secondment. Byrån sänder en biträdande jurist på secondment varje halvår och jag spenderade mina fyra veckor på Atlantakontoret. Det var en otrolig upplevelse och jag är tacksam för att ha fått chansen att ytterligare fördjupa kontakten med mina amerikanska kollegor och få en djupare förståelse deras arbetssätt. 

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor