Tobias - Besök i Silicon Valley

Tobias Silicon Valley.jpg

Jag arbetade tidigare på en annan affärsjuridisk byrå och kom då i kontakt med Kilpatrick Townsend vid flera tillfällen, främst som motpartsombud. Jag har alltid haft ett gott öga till byrån och tog anställning under hösten 2017. Byrån letade då efter en M&A/ corporatejurist med några års erfarenhet vilket passade min profil bra. 

Jag lockades framförallt av ett uttalat stöd och stora möjligheter att kunna utveckla mina egna nätverk och relationer. För mig har det betytt mycket att ha en arbetsgivare som förstår att affärsutveckling är en del av advokatbyråverksamheten som är minst lika viktig som juridiken och som stöttar mig och står bakom det affärsutvecklande arbetet. Som ett led i mitt affärsutvecklande arbete har jag bl.a. fått möjlighet att åka över till västkusten i USA för att nätverka och utveckla relationerna med våra amerikanska kollegor. Då jag dessutom gärna och ofta jobbar med bolag som befinner sig i en tillväxtfas så har det varit extra lärorikt att kunna spendera tid på vårt kontor i Silicon Valley och se och lära hur våra amerikanska kollegor arbetar med start-ups och investerare. Det har varit väldigt nyttigt att spendera tid i Silicon Valley, inte minst för att förstå hur konkurrensen ser ut för våra svenska klienter. I Silicon Valley finns det helt enkelt enorma muskler (när det gäller såväl kapital som kompetens) och jag tycker vi ska vara stolta över att våra svenska bolag håller sig i framkant i så pass tuff konkurrens!

Utöver Silicon Valley så har jag också hunnit med att spendera tid på vårt kontor i San Francisco, beläget högt upp i en skyskrapa mitt i financial district. Här har jag lärt känna mina amerikanska kollegor, passat på att förmedla kontakter och introduktioner till svenska klienter som varit nyfikna på att etablera sig i USA och hjälpt svenska klienter att genomföra transaktioner och investeringar i USA tillsammans med våra amerikanska kollegor. Självklart har det också hunnits med en rad sociala aktiviteter. Under min tid i USA har jag hunnit med vinvandringar i Napa Valley, löprundor i Golden Gate Park, sett Golden State Warriors vinna NBA-matcher på Oracle Arena och jag har kunnat vara med på en rad gemensamma after works, klientmingel och andra roliga aktiviteter.

Åter på Stockholmskontoret så känns det mycket bra att veta om den potential som finns och allt bra som vi kan erbjuda både medarbetare och klienter genom våra kontor utomlands!

/Tobias

 

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor