Melina - Uppsatspraktik

Melina.jpg

Min tid som uppsatspraktikant på Kilpatrick Townsend har hittills varit mycket rolig och lärorik. Praktiken har gett mig en praktisk förståelse för den juridiska branschen och det affärsjuridiska arbetet. Jag välkomnades snabbt av alla och har fått chansen att arbeta med väldigt duktiga, drivna och inspirerande kollegor. Jag har under mina snart 8 veckor (av totalt 10 veckor) fått arbeta inom flera olika verksamhetsgrupper, vilket har varit väldigt givande och gjort att jag har fått upp intresset för flera olika rättsområden. Jag har dessutom haft två fantastiska handledare som jag har kunnat bolla tankar med och ställa frågor till, vilket har känts tryggt.        

 

Anledningarna till varför jag valde att göra min uppsatspraktik på KT är många. Efter min utbytestermin i London blev jag väldigt intresserad att få en inblick i hur det är att arbeta på en internationell affärsjuridisk byrå och KT blev därför ett självklart val. Förutom att KT är en byrå som ligger i framkant, är KT också en familjär arbetsplats med högt i tak. KT var för mig den byrån som jag visste att jag skulle utvecklas, utmanas och ha roligt på.

Det som hittills har varit roligast under min praktik var när jag fick delta i årets upplaga av ”En dag på KT”. Dagen bestod av ett fullspäckat schema i form av intressanta caseövningar, inspirerande föreläsningar och spännande förhandlingsspel. Jag skulle därför vilja tipsa alla studenter att söka till ”En dag på KT” om de vill få inblick i en internationell byrå som KT.

Tack vare min tid på byrån har jag blivit många erfarenheter och kunskaper rikare. Jag upplever KT som en byrå där man har stora möjligheter att utvecklas på. Man får även möjlighet att arbeta med väldigt positiva och initiativtagande jurister där alla hjälps åt, oavsett vilken roll eller funktion man har. Dessutom är KT en arbetsplats som är trevlig att arbeta på, mycket tack vare den härliga stämningen som finns på kontoret men också för att man får arbeta med intressanta ärenden.

/Melina

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor