Anna - Secondment New York/Atlanta

IMG_1029.jpg

Jag var under februari på secondment i USA och besökte vårt kontor i New York och Atlanta. Kontoret i New York ligger precis vid Bryant Park och utsikten från mitt kontor var verkligen spektakulär med Empire State Building som blickfång. Jag hade besökt kontoret i New York vid ett tidigare tillfälle eftersom en byråkonferens gått till New York och det var verkligen roligt att få komma tillbaka och spendera lite längre tid i staden.

Efter New York åkte jag vidare till Atlanta och tillbringade några veckor där. I Atlanta ligger byråns största kontor och det är beläget i en skyskrapa i Midtown Atlanta. Även utsikten från kontoret i Atlanta var något utöver det vanliga och Atlantas rykte som ”city in a forest”, på grund av den stora mängden träd som finns i staden, gick verkligen att ta in sett ovanifrån. I Atlanta finns det en stor grupp jurister som arbetar med entreprenadjuridik, vilket är det som jag huvudsakligen jobbar med. Att höra juristerna där beskriva sina ärenden och hur de arbetar var verkligen intressant och utvecklande.

De amerikanska kollegorna i både New York och Atlanta tog med mig på diverse intressanta möten vilket gav mig en inblick i hur de arbetar och vilka ärenden de driver. Jag hann även med en del sociala aktiviteter, promenader i New York och löpturer på Atlantas nybyggda BeltLine, ett promenadstråk på ett gammalt järnvägsspår runt Atlanta.

Åter på kontoret i Stockholm är jag väldigt glad för att jag fick möjligheten att åka på secondment och skulle rekommendera alla som får chansen till en liknande upplevelse att ta den!

/Anna

 

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor