Emma - Sommartrainee Atlanta/Stockholm


IMG_2880.JPG

Min tid som sommartrainee på Kilpatrick Townsend har varit väldigt givande i många avseenden. Under sommaren har jag fått möjlighet att prova på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå samtidigt som jag har träffat fantastiska människor. Framförallt känner jag att jag har utvecklats väldigt mycket i mitt juridiska tankesätt och i min problemlösningsmetod tack vare mina arbetsuppgifter som har varit både utmanande men också väldigt intressanta. 

Jag har fått mycket varierande arbetsuppgifter där rättsutredningar varvats med skrivuppgifter. Att få se något som jag själv skrivit skickas iväg i ett yttrande till en domstol är en häftig känsla! Jag har inte någon gång under mina fyra veckor här känt att jag inte vågat ställa en fråga med risk för att känna mig dum. Sättet jag har blivit bemött på har fått mig att känna mig viktig och som att jag faktiskt har bidragit med något, vilket känns så kul! Att få en inblick i hur juridiken kan se ut till vardags och hur kreativ juridiken är har gjort mig ännu mer övertygad om att jag vill jobba på en affärsjuridisk byrå i framtiden.

Mina första tre veckor av sommartraineeprogrammet spenderades på Atlantakontoret vilket var en otroligt häftig upplevelse. Resan till Atlanta var en av de bästa resor jag någonsin gjort. Att få varva arbete på en amerikansk affärsjuridisk byrå med sociala event och roliga aktiviteter var den perfekta kombinationen. I Atlanta fick jag väldigt spännande och utmanande arbetsuppgifter. Jag fick exempelvis jobba med både amerikansk lag och EU-rätt.

Det bästa med Kilpatrick Townsend är känslan av gemenskap och den familjära känsla som infinner sig så fort man kliver innanför dörren till kontoret. Vi har hunnit med en hel del AW och kaffepauser på balkongen under mina veckor på Stockholmskontoret.

Jag har fått en väldigt positiv bild av hur det kan vara att arbeta på en affärsjuridisk byrå. Även fast det kan vara mycket arbete i perioder så märks det att alla som arbetar här har en sund inställning till sitt jobb och tillåts prioritera sitt privatliv, vilket för mig känns otroligt viktigt.

/Emma

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor