Veronika - Sommartrainee Atlanta/Stockholm

 

Veronika sommartrainee.jpg

Jag har haft en väldigt givande och rolig sommar på Kilpatrick Townsend! Konceptet att en del av tiden spenderas på kontoret i Atlanta är unikt och väldigt lyckat då man får se två olika sidor av samma byrå. Jag har fått jobba med duktiga och engagerade kollegor som har gjort allt för att jag ska trivas och lära mig så mycket som möjligt. På kontoret i Stockholm har jag under fem veckor fått arbeta inom flera olika verksamhetsområden vilket är ett bra sätt att känna efter vad man är mest intresserad av. Jag har alltid haft någon att ställa frågor till och brainstorma med vilket har varit en stor trygghet, och dessutom ett bra sätt att få en inblick i juristernas dagliga arbete. 

Att få åka till USA inom ramen för ett sommartraineeprogram är få förunnat och jag är väldigt glad att just jag fick möjligheten den här sommaren. Under mina första tre dagar i USA var det ”Summer associate training days” då vi åkte till en mysig by söder om Atlanta. Här var alla sommartraineer samlade, även de från kontoren runtom i USA. Aktiviteter som laserdome och ridning ute i naturen varvades med föreläsningar i legal writing och business etiquette. Sista kvällen hade vi grillkväll som avslutades med en sång- och låtskrivartävling där varje lag blev coachat av ett countryband från Nashville.

Tillbaka på huvudkontoret i Atlanta fick jag snabbt många spännande arbetsuppgifter såsom avtalsgranskning och researchprojekt. Att få jobba på engelska och i ett land där rättssystemet skiljer sig en del från det svenska var väldigt nyttigt med tanke på att även svenska juristers arbete blir alltmer internationellt. Stämningen på kontoret är avslappnad och inkluderande, bara en sådan sak som att juristerna tog sig tid att äta lunch med oss sommartraineer varje dag säger mycket. Utöver tiden på kontoret stod många sociala aktiviteter på schemat tillsammans med de övriga elva sommartraineerna, såsom baseballmatcher, middagar, välgörenhetsprojekt och pizzakväll hemma hos en delägare på byrån. Förutom allt roligt vi gjorde tillsammans på fritiden var det intressant att diskutera skillnader och likheter mellan den svenska respektive amerikanska juristutbildningen. Sammantaget en mycket givande och inspirerande resa som jag alltid kommer bära med mig!

Jag är väldigt många erfarenheter rikare efter tiden på byrån. Att få tillämpa det jag lärt mig på utbildningen på verkliga juridiska fall har visat en helt ny sida av juridiken. På Stockholmskontoret är det en familjär och avslappnad stämning vilket gjorde att jag som sommartrainee kände mig välkommen och inkluderad från start. Att juristerna på kontoret har en bra balans mellan arbete och privatliv gör att min bild av företaget bara blivit ännu bättre. Något som jag verkligen tar med mig är hur givande och utvecklande det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå i ett arbetsklimat som präglas av gemenskap och laganda. Jag har under min tid här hunnit lära känna alla och arbeta tillsammans med många av juristerna samtidigt som de arbetsuppgifter jag fått varit intressanta och stimulerande. Den kombinationen tror jag till stor del beror på att byrån är tillräckligt stor för att kunna erbjuda spännande arbetsuppgifter, men inte så stor att man blir en i mängden. Jag har svårt att tänka mig en bättre erfarenhet än att som juriststudent få uppleva byrålivet både ur ett amerikanskt och ett svenskt perspektiv!

/Veronika

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor